Kylling med gurkemeje
Du kender sikkert gurkemeje fra karry, eller måske har du en pulverversion stående i skabet, som, du ved, smager af næsten ingenting. Frisk gurkemeje er en hel anden sag. Den er både supersund og god i alt fra suppe, karryretter, juice og i en marinade som her.
3-4 personer
Ingredienser
- Af Louisa Lorang
- Gurkemejepasta:
- 50 g hvidløg, pillede
- 100 g frisk gurkemeje
- 100 g cashewnødder
- 50 g frisk ingefær
- 50 g galangarod
- 1 dl vand
- salt
- Kylling:
- 1 kylling
- 3-4 spsk gurkemejepasta
- 2 spsk eddike
- 2 tsk sukker
- lidt olie
- 1 bundt forårsløg
- 1 rød chili, skåret i skiver
- frisk koriander
- limebåde
Sådan gør du
- Gurkemejepasta:
- Blend alle ingredienserne til gurkemejepastaen i en foodprocessor. Husk nu, at det farver helt vildt!
- Opbevar pastaen i et skoldet glas i køleskabet i op til en uge.
- Kylling:
- Del kyllingen i 10 stykker. Tag gerne skindet af den, og rids kødet med en lille kniv.
- Kom kylling, 3-4 spsk gurkemejepasta, eddike og sukker i en frysepose, og lad kyllingen marinere i 15-20 minutter på køkkenbordet, eller natten over i køleskab.
- Dryp kyllingen med lidt olie, og steg den i en 200 grader varm ovn i 45-50 minutter. Anret den varme kylling toppet med snittede forårsløg, chili, koriander og godt med limebåde. Server straks, evt. med masser af lynstegte grøntsager og ris.
- Tip: Find frisk gurkemeje i store supermarkeder, helsekosten eller hos
- Nemlig.com. Og husk, at gurkemeje smitter helt vildt af på alt fra tøj og hænder til borde og køkkenredskaber, så vær forsigtig!