Opskrift på kylling med kikærter og tomat

One pot cooking med kylling, kikærter og tomat

En flot krydret ret med spidkommen, koriander og citronskal. Alt i én ret med skønne smagskombinationer smækfyld med proteiner både fra kød og bælgfrugter tilsat gode krydderier.

Kylling med kikærter til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1-2 pakker kyllingeinderfilet
  • salt og peber
  • 1 tsk koriander, groft knust
  • lidt spidskommen
  • 2 hakkede løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk muscovadosukker
  • 1 ubehandlet citron, tyndskåret skal af
  • 1 dåse hakkede, flåede økologiske tomater
  • 1 dåse velafdryppede økologiske kikærter
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 75-100 g tørrede, flækkede abrikoser
  • 1-3 dl hønsebouillon
  • 1 bakke spæde spinatblade

Sådan laver du kylling

  1. Skær kyllingefileterne halvt over, og drys krydderier på.
  2. Brun løgene i olivenolie i en stor sauterepande, drys sukker over og lad det karamellisere let, før kyllingekødet kommes ved og brunes med.
  3. Tilsæt citronskal, tomater, kikærter samt hvidløg og abrikoser og et par dl bouillon.
  4. Lad det hele snurre 8-10 minutter, vend spinatbladene i og check smagen, før retten serveres med groft brød.