Kylling med sur-sødsauce og dampet kål
Kylling tilberedt i sur-sødsauce er en klassisk kinesisk ret. Kyllingen tilberedes i saucen med lækre grøntsager og serveres med skøn dampet kål.
4 personer
Ingredienser
- 500 g kyllingebrystfilet
- 1 lille løg
- 2 forårsløg
- 2 gulerødder
- 200 g shiitake eller markchampignon
- 150 g frisk ananas
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. risvinseddike eller æblecidereddike
- 1 spsk. sukker
- 1 dl bouillon
- 1 tsk. majsstivelse
- hakket frisk mynte eller koriander
- 4-5 spsk. peanuts
- kogte halve bok choy eller kvarte spidskål,
- løse ris og sojasauce
Sådan gør du:
- Kog kyllingebrystfileterne ca. 25 min. i letsaltet vand. Skær kødet i skiver.
- Hak løget. Snit forårsløgene. Skræl og skær gulerødderne i stave. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Skær ananassen i tern.
- Svits ingefær, forårsløg, svampe og gulerod i olie i en wok eller stegegryde. Tilsæt ananas, salt, risvinseddike, sukker og bouillon. Kom de kogte kyllingekød i. Kog det op et par min.
- Udrør majsstivelsen i lidt koldt vand, og rør det i retten. Kog igennem ganske kort. Smag til. Pynt med mynte og peanuts. Server med det foreslåede tilbehør.