Kylling med svampesauce

Kylling med svampesauce

Der er næsten intet bedre end lækre simreretter om efteråret - og denne er både hurtig at lave og smager skønt. Servér den lækre kylling i svampesauce med enten kartoffelmos, ris eller ovnkartofler.

4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingefileter
  • olie til stegning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g blandede svampe, f.eks. kejsehatte, shiitake og bøgehatte
  • 1 dl portvin
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2,5 dl hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • majsstivelse
  • snittet purløg og persille til pynt
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Brun kyllingefileterne i olie på en varm pande, krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
  2. Pil og hak løg og hvidløg, og skær svampene i mundrette stykker. Sautér svampene i olie på samme pande, til de smider deres væde og tager farve.
  3. Tilsæt lidt ekstra olie hvis nødvendigt, og kom løg og hvidløg på panden. Sautér videre, til løgene er klare.
  4. Tilsæt portvin og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Kom hønsefond ved, og læg kyllingefileterne tilbage på panden. Læg låg på, og lad det simre stille og roligt i 7-8 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
  5. Kom til sidst fløden ved, bring atter saucen op til kogepunktet, og smag til med salt og peber. Jævn eventuelt med lidt majsstivelse rørt op i vand. Drys urter over og server gerne retten med ovnstegte kartofler, kartoffelmos eller ris.

Tip

Farven på saucen afhænger af de benyttede svampe, samt hvor hårdt du rister dem. Giv eventuelt saucen en dråbe kulør eller to, hvis du ønsker mere farve.