Kylling med svampesauce
Der er næsten intet bedre end lækre simreretter om efteråret - og denne er både hurtig at lave og smager skønt. Servér den lækre kylling i svampesauce med enten kartoffelmos, ris eller ovnkartofler.
4 personer
Ingredienser
- 4 kyllingefileter
- olie til stegning
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g blandede svampe, f.eks. kejsehatte, shiitake og bøgehatte
- 1 dl portvin
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2,5 dl hønsefond
- 2 dl piskefløde
- majsstivelse
- snittet purløg og persille til pynt
- salt og peber
Sådan gør du:
- Brun kyllingefileterne i olie på en varm pande, krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
- Pil og hak løg og hvidløg, og skær svampene i mundrette stykker. Sautér svampene i olie på samme pande, til de smider deres væde og tager farve.
- Tilsæt lidt ekstra olie hvis nødvendigt, og kom løg og hvidløg på panden. Sautér videre, til løgene er klare.
- Tilsæt portvin og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Kom hønsefond ved, og læg kyllingefileterne tilbage på panden. Læg låg på, og lad det simre stille og roligt i 7-8 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Kom til sidst fløden ved, bring atter saucen op til kogepunktet, og smag til med salt og peber. Jævn eventuelt med lidt majsstivelse rørt op i vand. Drys urter over og server gerne retten med ovnstegte kartofler, kartoffelmos eller ris.