Othellolagkage

Lækker othellolagkage

Kagen er opkaldt efter Shakespeares stykke Othello, fordi chokoladeglasuren har samme lød som maureren Othello fra Venedig.

Othellolagkage

(1 lagkage – ca. 12 stykker)

2 færdigkøbte, gode lagkagebunde

Makronbund:

100 g marcipan

150 g sukker

2 æggehvider

Creme:

2 æg

4 spsk. sukker

3 spsk. mel

½ liter sødmælk

kornene af 1 stang vanilje

3 dl piskefløde

evt. et par dråber sherry eller portvin

1 glas hindbærmarmelade

Glasur:

100 g flormelis (ca. 2 dl)

2 tsk. kakao

2 spsk. kogende vand

Pynt:

100 g marcipan til overtræk

1 dl piskefløde, pisket til skum

sukkerroser, marcipanblade eller lign. pynt

1. Start med makronbunden. Ælt ingredienserne sammen, og smør dejen ud på bagepapir i samme størrelse som lagkagebundene, og bag ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.

2. Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt mel, og rør det godt sammen, til blandingen er jævn. Pisk mælk og vaniljekorn i, og bring blandingen i kog. kog cre-men ved svag varme under omrøring i ca. 2 min. – pas på, cremen ikke brænder på. Afkøl cremen tildækket i køleskabet. Pisk fløden til et let skum, og vend det forsigtigt sammen med den afkølede creme.

3. Stænk lagkagebundene med lidt sherry eller portvin (hvis man er til det).

4.  Smør et lag hindbærmarmelade på oversiden af to af bundene og lidt på undersiden af den 3. bund, som skal ligge øverst (lad makronbunden være den midterste). Læg nu bundene sammen med flødecremen.

5. Rør en glasur af flormelis, kakao og kogende vand, og overtræk kagens øverste lag.

6. Rul marcipanen ud til et bånd, der er lige så bredt, som kagen er høj. monter marcipanbåndet rundt om kagen. kom flødeskum i sprøjtepose med tylle, og pynt kagens top. 

Kom roser og blade på.  stil kagen koldt i et par timer før serveringen.

► SE OGSÅ: Mmmmm (bryllups)kage

► SE OGSÅ: Bag en Rungstedkage