Lækker tomattærte - Michelle Kristensens opskrift
Den ser smuk ud og fungerer godt både varm og kold, til frokost og til aftensmad. Den kan også fryses, så du kan godt juble over denne tærte.
4 personer
Dejen
- 2 dl havregryn
- 2 dl mandelmel
- ½ tsk bagepulver
- 2 tsk fiberHUSK
- 2 æg
- ¼ dl vand
- 1 tsk salt
- lidt olie eller smør til formen
- 1 løg
- 1 spsk olie til gryden
- 2 tsk oregano
- ½ tsk frisk chili, finthakket
- ½ tsk revet muskatnød
- 2 store håndfuld spinatblade
- 4 æg
- 1 dl hytteost
- salt og peber
- 30 g feta
- 4 tomater
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
- Rør alle ingredienserne til tærtebunden sammen, lad dejen stå i 10 minutter, og rul den ud mellem 2 stykker bagepapir.
- Smør en tærteform med olie eller smør, og fordel dejen i formen. Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i 10 min.
- Hak løget groft, og svits det i en gryde i varm olie. Tilsæt krydderier og spinatblade, og rør i det i ca. 2 min.
- Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen i en skål.
- Fordel spinatfyldet i tærtebunden, drys med feta, og hæld æggemassen over.
- Skær tomater i skiver, læg dem på toppen af tærten, og bag den i 30-35 min. Spis et stykke tærte sammen med rå grøntsager eller en salat.