Lækker citronfromage

Lækker citronfromage

6 personer

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • 100 g sukker
  • 3 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
  • 3 past. æggehvider (2 bægre)
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 1 dl piskefløde
  • og daimchokolade el. mørk chokolade

  1. Kom husblassen iblød i koldt vand 10min.
  2. Pisk æggeblommerog sukker, til det ercremet. Tilsæt denrevne citronskal ogdet halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen opmed det vand, derhænger ved, og smeltden over vandbadeller i mikroovn. Rørresten af citronsafteni. Lad denne massekøle af, til den erfingervarm. Rør lidtaf æggemassen i.Hæld nu blandingeni en tynd stråle i æggemassen,mens durører.
  4. Pisk æggehvidernestive. Pisk fløden tilskum. Når æggeblandingenbegynder atstivne lidt – det tagerikke særlig lang tid– så vend da først depiskede æggehviderog derefter flødeskummetforsigtigti. Hæld fromagen ien skål. Stil skålen ikøleskab et par timer.Pynt med flødeskumog finthakket chokolade.