Lækker citronfromage
6 personer
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- 100 g sukker
- 3 tsk. revet usprøjtet citronskal
- 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
- 3 past. æggehvider (2 bægre)
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- 1 dl piskefløde
- og daimchokolade el. mørk chokolade
- Kom husblassen iblød i koldt vand 10min.
- Pisk æggeblommerog sukker, til det ercremet. Tilsæt denrevne citronskal ogdet halve af citronsaften.
- Tag husblassen opmed det vand, derhænger ved, og smeltden over vandbadeller i mikroovn. Rørresten af citronsafteni. Lad denne massekøle af, til den erfingervarm. Rør lidtaf æggemassen i.Hæld nu blandingeni en tynd stråle i æggemassen,mens durører.
- Pisk æggehvidernestive. Pisk fløden tilskum. Når æggeblandingenbegynder atstivne lidt – det tagerikke særlig lang tid– så vend da først depiskede æggehviderog derefter flødeskummetforsigtigti. Hæld fromagen ien skål. Stil skålen ikøleskab et par timer.Pynt med flødeskumog finthakket chokolade.