laksefilet med broccoli

Laks, grønt & quinoa

Broccolis kålsmag er god sammen med den kraftige chili, som sætter gang i forbrændingen.

4

Ingredienser

  • 4 stk. laksefilet med skind a 125 g
  • 1 spsk knust peberblanding
  • 1 spsk flaget havsalt
  • 2 tsk olie
  • Quinoa­-couscous:
  • 2 dl quinoa
  • en god håndfuld hakket persille
  • 2-3 spsk ristede, saltede græs­karkerner
  • 250 g fint hakket broccoli
  • 1-2 udkernede, finthakkede chilier
  • 1 spsk oliven­­­olie
  • citron eller limesaft

  1. Sådan gør du: Gnid fisken med salt og peber, og lad den trække. Kog quinoaen efter anvisningen på pakningen. Lad den afkøle, rør og smag den til med de øvrige ingredienser samt salt og peber. Varm olien, og steg fisken sprød på skind- siden. Læg låg over panden, og steg videre, til fisken er fast og har skiftet farve. Du må ikke overstege den. Server laksen med quinoa-couscous og ekstra citron eller lime.  
  2. Energi pr. person: 680 kcal, fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%