Laks og edemamesalat
Denne ret kan laves på 15-20 minutter! Jeg vælger øko- eller vildlaks og undgår de opdrættede fra Norge. Alternativt kan retten laves med store stykker torsk, hellefisk eller skindstegt makrel.
4
Ingredienser
- 600 g fersk laks uden ben
- salt
- Grønt:
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- olivenolie
- 400 g bælgede edamame (sojabønner)
- 1 håndfuld mynte
- Dressing:
- 1 lime, saft heraf
- 3 spsk soja
- 1-2 spsk flydende honning
- 1 spsk ristet sesam
- evt. limebåde
- evt. groft brød
Sådan gør du
- Bag laksen ved 170 grader i 15-20 min, eller til den er akkurat tilberedt (rosa, hvis du foretrækker det).
- Snit hvidløget i tynde skiver, og snit det nederste, hvide af forårs-løgene fint. Hak toppene, og gem dem.
- Sauter hvidløg og de hvide af forårsløgene af i lidt olivenolie på en varm pande. Det skal ikke tage farve. Kom sojabønner ved, og varm kort op. Tag panden af varmen, og vend lidt hakket mynte og lidt af løgtoppene i lige inden servering.
- Rør imens limesaft, soja, honning og sesam.
- Anret salaten vendt med lidt dressing, og server straks med laks toppet med dressing og resten af løgtoppene. Server gerne limebåde og groft brød til.
- TIP! Edamame findes efterhånden i de fleste supermarkeder på frost. Ellers kig forbi dit asiatiske supermarked. Vælg dem der er bælgede allerede, hvis du selv vil slippe, ellers er det ret nemt!
PRØV OGSÅ: Kåltaco med kylling og syltede løg