Gryderet med lam

Lam og bagt græskar med rødløg og feta

Med denne gryderet får du en optimal sammensætning af protein og grønt. Vil du slanke dig, kan du evt. udelade tortillaen.

Gryderet med lam til 4 personer

Total:1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 800 g lammekød, f.eks. bov
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk lys miso (sojapasta)
  • 3 dl vand
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk friskrevet gurkemeje eller 1 tsk tørret gurkemeje
  • 3 rødløg
  • 1 hokkaidogræskar
  • 2 æbler
  • 4 spsk
  • olivenolie
  • Pynt:
  • frisk koriander eller frisk timian
  • små tortillaer til servering

Sådan gør du

  1. [650 kcal pr. person]
  2. 1/ Skær lammekødet i ca. 2 cm store tern.
  3. 2/ Riv hvidløget. Rør misopastaen fri for klumper med vandet. Bland fintrevet hvidløg, frisk ingefær og gurkemeje i.
  4. 3/ Skær rødløgene i skiver, hokkaidoen i tern, og æblerne i både. Bland det hele med kødet, og vend det i olien.
  5. 4/ Bag i ovnen ved 180 grader 45-55 min.
  6. 5/ Pynt retten med frisk koriander eller timian. Servér med en lun tortilla til.
  7. Tip: Marinér evt. købet i misoblandingen dagen før for at få endnu bedre smag.
  8. Prøv også: Løgsuppe med rosmaring og kødboller?