Lammedeller med mormorsalat
En af lammekødets rigtig gode venner – ud over hvidløg – er rosmarin, både når det gælder en hel lammekølle eller disse delikate frikadeller.
Lammedeller med mormorsalat
Tid: ca. 30 min. plus hviletid
(4 pers.)
400 g hakket lammekød (fås på frost i velassorterede supermarkeder)
1 tsk. salt
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 æg
1 dl vand
25 g hvedemel
peber
4 spsk. friskhakket rosmarin
olivenolie til stegning
2 hjertesalat
200 g grønne bønnermandelflager
1 dl piskeflødesaft af ½ citron
ca. 1 spsk. sukker
Tilbehør: nye kartofler
1. Rør lammekød med salt. Hak løget, og pres hvidløg. Rør løg og hvidløg i kødet sammen med æg, vand og hvedemel. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køle-skabet ca. 30 min.
2. Hak rosmarin, og vend i farsen. Varm olien på en slip let-pande. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i 5-6 min. på hver side.
3. Skyl salaten, og slyng den tør. Nip bøn-nerne, og damp dem i kogende vand i ca. 3 min. Kasser kogevandet. Hæld koldt vand over bønnerne. Rist mandelflager gyldne på en tør pande.
4. Rør fløde med citronsaft og sukker. Vend salaten med bønner, og dryp mormordres-singen over. Drys med mandelflager, og server med frikadeller og kogte kartofler.
► SE OGSÅ: Risotto med ærter, mynte og parmesan
► SE OGSÅ: Steaksandwich med mozzarella og salsa
► SE OGSÅ: Pasta med asparges og estragon-kylling