Opskrift på linse-gulerodssuppe

Linse-gulerodssuppe

4

Ingredienser

  • koldpresset olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk karry
  • 1 kanelstang
  • 10 cm ingefær
  • 1 tsk tørret chili
  • 1 kg gulerødder i stykker
  • ½ knoldselleri i stykker
  • 2 æbler i stykker
  • ca. 1 liter vand (grøntsagsbouillon fra Helio eller Morga fås i helsekost)
  • 250 g du Puy linser kogt i ca. 30 min.

Sådan gør du

  1. Kom hvidløg, løg og krydderier i en opvarmet gryde med olie. Rør rundt (og duft de herlige dufte). Kom resten af grøntsagerne i og rør – tilsæt vand og lad koge op. Lad det derefter simre til grøntsagerne er bløde.
  2. Purer suppen og kom til sidst linserne i – smag til med salt.
  3. Du kan servere den med en klat god, græsk yoghurt og persilledrys – det ændrer i den grad på suppens udseende.