Linse-gulerodssuppe
4
Ingredienser
- koldpresset olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 spsk karry
- 1 kanelstang
- 10 cm ingefær
- 1 tsk tørret chili
- 1 kg gulerødder i stykker
- ½ knoldselleri i stykker
- 2 æbler i stykker
- ca. 1 liter vand (grøntsagsbouillon fra Helio eller Morga fås i helsekost)
- 250 g du Puy linser kogt i ca. 30 min.
Sådan gør du
- Kom hvidløg, løg og krydderier i en opvarmet gryde med olie. Rør rundt (og duft de herlige dufte). Kom resten af grøntsagerne i og rør – tilsæt vand og lad koge op. Lad det derefter simre til grøntsagerne er bløde.
- Purer suppen og kom til sidst linserne i – smag til med salt.
- Du kan servere den med en klat god, græsk yoghurt og persilledrys – det ændrer i den grad på suppens udseende.