Løgtærte med skinke og ost

Løgtærte med skinke og ost

Små lækre løgtærter med masser af god smag fra røget skinke, løg og rosmarin.Servér f.eks. løgtærterne som snack sammen med et godt glas øl, når dine gæster ankommer.

6-8

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 125 g groft speltmel eller grahamsmel
  • ½ tsk salt
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 1 spsk yoghurt naturel.
  • 3 skalotteløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 100 g skinke i tynde skiver
  • 1½ spsk grofthakket frisk rosmarin
  • 100 g revet ost.

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel og speltmel sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melet med fingrene, og tilsæt 1 æg og yoghurt.
  2. Ælt dejen hurtigt sammen, tryk den flad i en frysepose og lad den hvile 15 min i køleskabet. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
  3. Udstik dejen til runde ringe af ca. 5 cm i diameter. Kom dem på bageplade med bagepapir, og kom evt. overskydende tærtedej i fryseren.
  4. Snit skalotteløg og vend det sammen med olivenolie, hvidløg, salt og peber. Fordel løgene på dejen og kom et lille stykke skinke på og drys med hakket rosmarin og revet ost.
  5. Bag de små løgtærter i ovnen 10-12 min. ved 225 grader til dejen er sprød og osten smeltet og gylden.

TIP

I stedet for at lave din egen tærtedej kan du købe 250 g færdig tærtedej (f.eks. tærtedej med fuldkornsmel).