Mangosild
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Trækketid:
- mindst 2 timer
- 300 g hvide marinerede islandske sild (f.eks. Lykkebergs)
- 1/2 mango (fast og ikke for moden)
- 2 skalotteløg
- 3 /4 dl hvidvinseddike
- 1 1/2 dl hvidvin
- 1 knivspids salt
- 30 g sukker
- 1 tsk rosa peberkorn
- 1 knivspids syltede grønne peberkorn
- 1 tsk majsstivelse (maizenamel)
- Snit skalotteløgene fint og kog dem sammen med eddike, hvidvin, salt, sukker og de to slags peber.
- Kog nogle minutter og jævn med majsstivelse.
- Flæk mangofrugten, skræl den og skær kødet i små tern.
- Tilsæt mangofrugten til lagen og kog op. Stil den koldt.
- Lad sildene dryppe af og skær dem i mindre stykker.
- Hæld mango-lagen over og lad det hele trække koldt mindst 2 timer.