Marengskys med solbær
Søde, små marengskys parret to og to med en let syrlig og smuk lilla solbærganache.Spis dem som slik, eller brug dem som dekorativ detalje på et større kagebord.
20-30 stk.
Total:2 timer
Ingredienser
- Marengskys:
- 1 æggehvide
- 50 g sukker
- Solbærganache:
- 100 g god hvid chokolade
- 25 ml piskefløde
- 25 ml solbærpure (moste solbær uden kerner)
- Lidt citronsaft
- Desuden skal du bruge sprøjtepose
Sådan laver du marengskys med solbær
- Marengskys:
- 1. Pisk æggehviden næsten stiv i en skål. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er sej og blank.
- 2. Kom marengsen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på en bageplade med bagepapir.
- 3. Bag marengskyssene i 45-60 minutter ved 100 grader, og lad dem køle af.
- Solbærganache:
- 4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, solbærpure og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber.
- 5. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend evt. ganachen for at forfine konsistensen.
- 6. Kom ganachen i en skål, og stil den i køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.
- 7. Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose med en lille, rund tylle, og saml marengskyssene to og to med en dut ganache.