Mindre madspild: Arme riddere med vaniljeis og friske bær
Arme riddere – eller pain perdue, hvis du føler dig fransk, eller french toast, hvis du føler dig fransk på amerikansk – er noget af det lækreste, der kan komme ud af overskudsbrød. Geniale til weekendbrunchen eller bare som noget lækkert påtallerkenen, når man nu har lyst.
Arme riddere til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 4 skiver lyst hvedebrød
- 2 æg
- 2 dl fløde
- lidt olie og smør
- friske bær efter eget valg
- 1 tsk kanelsukker
- 4 kugler vaniljeis eller hvad du bedst kan lide
Sådan laver du arme riddere
- Læg brødskiverne i et fad. Pisk æg i ca. 15 minutter, og tilsæt fløden. Pisk yderligere et par minutter, hæld det ud over brødene, og lad dem suge herlighederne til sig i et kvarters tid.
- Varm panden godt op, steg så brødene gyldne i lidt smør og olie ved middel varme, drys med kanelsukker og friske bær, og nyd med vaniljeis på siden.
- VIDEO: Se her, hvordan du laver arme riddere