Mindre madspild: Lasagne med pastarester
Rest: Pasta. Det sker ofte, at vi får kogt alt for meget pasta – og ja, det er jo oplagt at bruge det i en pastasalat. Men du kan også trylle det om til en hurtig lasagne-wannabe. Bedre kendt som en ”pasagne”. Vil du have den endnu tættere på klassikeren, kan du komme bechamel i også. Det er undladt her. Har du en rest kødsovs OG en rest kogt pasta, er det jo lige ud af landevejen...
3-4 personer
Total:45 minutter
Kødsovs
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 gulerødder, revet
- 1 lille squash, revet
- 2 stilke bladselleri, fintsnittede
- olivenolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 spsk tomatpuré
- 4 dl mosede tomater
- ½ dl mælk
- ½ tsk sukker
- 2 tsk tørret oregano
- salt og peber
- 350 g kogt pasta (ca. 200 g tørret pasta)
- 2 friske mozzarellaoste (a 125 g)
- lidt frisk oregano eller timian
Sådan gør du:
- Kødsovs: Sauter alle grøntsagerne i olivenolie i en stor, varm gryde, ca. 5-7 minutter, under omrøring. De skal ikke tage farve, men bare mørne
- Tag dem op. Tilsæt evt. mere olivenolie, og brun kødet i den varme gryde.
- Tilsæt grøntsagerne, tomatpuré, mosede tomater og mælk. Kog op. Smag til med sukker, oregano, salt og peber.
- Tænd ovnen på 185 grader.
- Pasagne: Kom en anelse sauce i bunden af et ovnfast fad. Top med pasta, mere sovs, pasta igen, og afslut med sauce.
- Top med brud af ost, og bag hele balladen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Servér straks med lidt timian eller oregano på toppen.