Müsliboller
Ingredienser
- 15 boller:
- 5 dl koldt vand
- 1½ dl surdej
- 500 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 15 g salt
- 200 g honningristet müsli (se opskrift neden for)
- 50 g rosiner
- lidt olie
- lidt havreflager til drys
- Honningristet müsli (ca. 750 g):
- 150 g honning
- 90 g rørsukker
- 600 g havreflager
- 75 g hasselnødder
- 75 g mørke rosiner
Sådan gør du
- Boller:
- Rør vand og surdej sammen. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Ælt til sidst forsigtigt müsli og rosiner i. Kom dejen i en oliesmurt skål med låg, og lad den hæve til ca. dobbelt størrelse ved stuetemperatur – det tager ca. 3 timer.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord. Drys lidt havreflager over dejen, og hak eller skær den forsigtigt ud til 15 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag straks bollerne ved 250 grader i ca. 20 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
- Honningristet müsli:
- Kom honning og rørsukker i en gryde, og varm det op, til det er smeltet sammen. Bland det sammen med havreflager og hasselnødder. Fordel massen på en bradepande med bagepapir, og rist den i ovnen ved 140 grader i 3 x 40 minutter. Vend godt rundt i müslien mellem hver ristning. Müslien er færdig, når den er flot gylden. Lad müslien køle af, og vend til sidst rosinerne i.
- Opbevar müslien i en lufttæt beholder. Den kan holde sig i tre måneder.
PRØV OGSÅ: Dalarhvedebrød