Napoleonskage

Napoleonskage

Kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og skulle have fået sit navn fra det franske ord Napolitain – ‘fra Napoli’.

Napoleonskage

(8 stk.)

4 plader færdigkøbt frossen butterdej

Creme:

2 æggeblommer

1 spsk. sukker

1 spsk. majsstivelse

1 dl piskefløde

1,5 dl sødmælk

1 stang vanilje

2,5 dl piskefløde, pisket til skum

Glasur:

100 g flormelis (ca. 2 dl)

2 tsk. kakao

2 spsk. kogende vand

Pynt:

2 dl piskefløde pisket til skum

mandarinskiver

1 spsk. sukker

1. Bag bundene som anvist på pakken.

2. Rør først æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør derefter fløden i sammen med mælken. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. kom både stang og korn i gryden.

3. Bring blandingen i kog. Lad den koge igennem 1 minut under konstant piskning. Tag gryden af varmen, og fisk vaniljestangen op. lad den køle af. Rør cremen med flødeskum.

4. Flæk de bagte stykker butterdej i to, og kom creme på bunden af kagerne. Rør glasuren, og smør på toppene, før de lægges over. skær stængerne ud med en skarp kniv til i alt 8 kager.

5. Skær mandarinen ud i små skiver uden det hvide. Dup dem tørre i køkkenrulle, og rul dem i sukker. Pynt kagerne med flødeskum og mandarinskiver.


► SE OGSÅ: Othellolagkage

► SE OGSÅ: Chokolade Eclairs

► SE OGSÅ: Gåsebryst