Napoleonskage
Kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og skulle have fået sit navn fra det franske ord Napolitain – ‘fra Napoli’.
Napoleonskage
(8 stk.)
4 plader færdigkøbt frossen butterdej
Creme:
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 dl piskefløde
1,5 dl sødmælk
1 stang vanilje
2,5 dl piskefløde, pisket til skum
Glasur:
100 g flormelis (ca. 2 dl)
2 tsk. kakao
2 spsk. kogende vand
Pynt:
2 dl piskefløde pisket til skum
mandarinskiver
1 spsk. sukker
1. Bag bundene som anvist på pakken.
2. Rør først æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør derefter fløden i sammen med mælken. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. kom både stang og korn i gryden.
3. Bring blandingen i kog. Lad den koge igennem 1 minut under konstant piskning. Tag gryden af varmen, og fisk vaniljestangen op. lad den køle af. Rør cremen med flødeskum.
4. Flæk de bagte stykker butterdej i to, og kom creme på bunden af kagerne. Rør glasuren, og smør på toppene, før de lægges over. skær stængerne ud med en skarp kniv til i alt 8 kager.
5. Skær mandarinen ud i små skiver uden det hvide. Dup dem tørre i køkkenrulle, og rul dem i sukker. Pynt kagerne med flødeskum og mandarinskiver.
► SE OGSÅ: Othellolagkage
► SE OGSÅ: Chokolade Eclairs
► SE OGSÅ: Gåsebryst