Napoleonskager med jordbær
Bag færdigkøbt butterdej til supersprøde bunde, og læg dem sammen med jordbærkompot og en flødevaniljecreme til disse skønne, klassiske kager.
8 kager
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 1 rulle butterdej (270 g)
Creme:
- ½ stang vanilje
- 50 g sukker
- 1 æg
- ¼ liter sødmælk
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 blade husblas
- 4 dl piskefløde
Jordbærfyld:
- 375 g jordbær
- 50 sukker
- 1½ spsk. majsstivelse
Glasur:
- 100 g flormelis
- 1 appelsin (øko)
Pynt:
- 125 g jordbær
- evt. 1 dl piskefløde
- evt. spiselige blomster
Sådan gør du:
- Del dejen i 4 stykker på ca. 12x16 cm. Prik dejstykkerne med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke bagepapir og en bageplade (eller lignende) ovenpå, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 18-20 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
- Creme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, æg, mælk og majsstivelse sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det akkurat når kogepunktet og tykner. Hæld cremen i en skål.
- Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Knug vandet af, og smelt husblassen i den varme creme. Afkøl.
- Pisk fløden til skum, og vend den i den afkølede creme lidt ad gangen. Sæt cremen i køleskabet.
- Jordbærfyld: Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Bland dem med sukker, majsstivelse og den tomme, halve vaniljestang, og kog det igennem under omrøring i 5 min. Afkøl.
- Glasur: Sigt flormelissen, og rør den til glasur med fintrevet appelsinskal og 1-2 spsk. appelsinsaft.
- Smør glasuren på 2 af butterdejskagerne.
- Napoleonskager: Fordél jordbærkompotten på de 2 kagebunde uden glasur. Fordél cremen ovenpå, og smør kanterne så lige som muligt. Sæt kagerne i køleskabet i 30 min. Læg de 2 kager med glasur på som låg, og glat evt. cremens sider med en varm palet. Sæt kagerne i køleskabet i ca. 1 time.
- Skær forsigtigt hver kage i 4 stykker med en skarp brødkniv. Pynt med jordbær og evt. flødeskum og blomster.