Jordbærkage

Nemme jordbærkager med myntecreme

Er det ikke i dag at du skal prøve at lave disse nemme jordbærkager med myntecreme? De lette og lækre jordbærkager er supernemme at lave. Og så smager de helt forrygende! Her får du opskriften på nemme jordbærkager, som du laver med færdige lagkagebunde og en skøn pisket vaniljecreme med smag af mynte. Et sikker hit på forårets og sommerens kageborde:

6 stk. nemme jordbærkager

Total:30 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 2-3 gode lagkagebunde
  • 100 g mørk chokolade
  • 500 g jordbær
  • Myntecreme:
  • 50 g mandelsplitter
  • 2 dl cremefraiche, 38 %
  • 2 spsk. flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 bundt frisk mynte

Sådan laver du nemme jordbærkager med myntecreme

  1. Udstik lagkagebundene med et glas eller en kageudstikker på ca. 8 cm diameter. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl chokoladen på bundene. Lad chokoladen størkne.
  2. Rist mandelsplitterne gyldne på en tør pande. Lad dem afkøle helt. Rør cremefraiche, flormelis og vaniljekorn sammen. Tag lidt mynte fra til pynt, og hak resten groft. Vend de afkølede mandelsplitter og den grofthakkede mynte i cremen.
  3. Gør jordbærrene i stand, og skær dem i halve eller kvarter.
  4. Top lagkagebundene med først myntecreme og dernæst jordbær. Pynt med resten af mynten.