Nøddetærter med karamel
Delikate og søde tærter fyldt med blød karamel. Vi bager tærterne i portionsforme, men den kan også bages som en stor tærte i en tærteform – med løs bund – ca. 25 cm diameter. Her får du opskriften på de lækre prøde nøddetærter med lækker karamel og chokolade på toppen - en slags mini toscatærter, der med garanti vil gøre lykke til eftermiddagskaffen.
Karamel er en fantastisk smagsgiver i både kager og desserter. Se med her, når vi lader karamellen flyde over og bager fantastiske nøddetærter med den underskønne blanding af sukker, fløde og smør:
Nøddetærter med karamel
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid
(6 portionstærter)
Tærtebund:
120 g hvedemel
60 g flormelis
100 g smør
1 spsk. vand
Nøddekaramel:
150 g mandler
50 g hasselnødder
Annonse
125 g sukker
20 g smør
2 dl piskefløde
100 g sukker
6 portionstærteforme max. 10 cmdiameter
50 g mørk chokolade til pynt
- Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med vandet. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik, så den passer i størrelsen til 6 tærteforme. Læg dejen i de smurte forme. Sørg for, at dejen kommer godt op ad kanten. Skær overskydende kanter af. Prik dejen med en gaffel.
- Læg et stykke bagepapir over dejen, og fyld med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner. Bag bundene i ca. 15 min., til de er sprøde og gyldne. Fjern bagepapir og tærtekugler, og afkøl bundene.
- Smut mandlerne. Hak mandler og hasselnødder.
- Smelt sukker i en gryde, til det er gyldent. Tilsæt smør, og bland fløde i lidt ad gangen, så karamellen ikke størkner. Tilsæt resten af sukkeret, og kog karamellen til den tykner. Tag gryden af varmen, og vend nødderne i karamellen.
- Fordel nøddekaramellen i tærtebundene, og stil dem køligt, indtil karamellen er størknet.
- Smelt chokoladen ved svag varme. Dekorer tærterne.
- Opbevar tærterne på køl.