Opskrifter: Det er tid til jordbær!
Jordbær er skønne som en frisk snack. Her får du opskrifter og inspiration til at bruge de børnevenlige bær.
Brug for eksempel jordbær som snack og i desserter og salater.
SE OPSKRIFTERNE MED JORDBÆR I BOKSEN TIL HØJRE >>
Jordbærbrus 500 g jordbær – friske eller optøede fra frys (Har du tidspres, så giv dem et hurtigt opkog) Frisk mynte 2 limefrugter el. citroner Agavesirup (du kan også bruge honning, men den er sværere at opløse) 11/2 l danskvand Evt. isterninger Blandingen er 1-4 Læg et par jordbær til side til pynt, og purér resten i en blender. Hæld det i drikkeglas – ca. 3 spsk. pr. glas. Bland finthakket mynte, limesaft og agavesirup i, og smag til. Tilsæt danskvand. Det skummer op, så fyld ikke helt til kanten. Rør rundt, og pynt med friske jordbær. Du kan evt. putte en isterning i. Servér straks.
gallery 6 billeder
Ispinde 3 dl fløde 3 pasteuriserede æggeblommer 1 stang vanilje el. 1 spsk. vaniljesukker 2-3 spsk. flormelis 2 dl fløde til flødeskum Bland fløde, Æggeblommer, sukker og en flækket vaniljestang i en gryde. Varm blandingen under kraftig piskning. Cremen skal være tyk og m. ikke koge. Fisk vaniljestangen op, og lad blandingen køle af. Pisk fløden til skum. Vend den kolde creme i, og fyld ispindeformene. Læg dem i fryseren i ca. 5 timer – og gerne indtil næste dag. Skyl formene under varmt vand for at løsne isen. Så er der serveret! DEN LETTE OPSKRIFT Køb din yndlingsvaniljeis, rør den blød, og tilsæt jordbærpuré og små stykker frisk jordbær. Hæld den på ispindeforme, frys – og spis!
gallery 6 billeder
Frosne bær Frosne jordbær er en skøn og sund snack, når sliksulten kommer snigende: De er en blanding af is og bolsjer. Skal små børn spise dem, kan du skære bærrene ud i mindre stykker, f™r du fryser ned.
gallery 6 billeder
Poussiner med jordbærspinat-salat POUSSINER (Beregn 1 pr. voksen, 1/2 til et større barn) 1 dl olivenolie Friskpresset hvidløg Friske rosmarinkviste Skallen af 1 økologisk citron Salt og groft peber Bland olien med hvidløg, salt og peber og reven citronskal. Pensl poussinen med dressingen. Læg friske rosmarinkviste mellem vingerne, og steg i ovnen ved 200 grader i 45 min., eller til væsken er klar, når du prikker i kødet. Poussinerne kan erstattes med almindeligt kyllingekød. SALAT 1 bakke babyspinatblade 150 g friske jordbær 200 g feta (el. frisk mozzarella) Ristede pinjekerner Olivenolie Balsamicoeddike Salt og groft peber Vask spinaten grundigt, og bland den med ristede pinjekerne, feta og jordbær i mundrette bidder. Tilsæt olie og eddike, og drys med salt og peber. Pst! Poussiner er portionsanrettede kyllinger, dvs. kyllinger, der er slagtet, mens de stadig er små, efter 28 dages opdræt.
gallery 6 billeder
Lav en jordbærkæde Pluk et langt græsstrå, og træk små skovjordbær på – som perler på en snor. Hvis græsstrået er stærkt, kan det blive et fint lille armbånd til dit sommerbarn.
gallery 6 billeder
Jordbær-koldskål 4 pasteuriserede æggeblommer 4 spsk. sukker 11/2 tsk. vaniljesukker eller 1 vaniljestang 1 l kærnemælk Purerede jordbær Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes, til sukkeret er opløst. Tilsæt kærnemælk med let hånd og derefter jordbærpureen. Pynt med friske jordbærstykker, og servér med kammerjunker. DEN LETTE OPSKRIFT Køb en færdiglavet koldskål, og tilsæt puré af friske eller optøede bær. Smag til med agavesirup, hvis du har en sød tand.
(6 billeder)