Opskrift på ovnbagt laks med rødbede og gedefeta

Ovnbagt laks med rødbeder og gedefeta

Lækker opskrift på ovnbagt laks med rødbeder og gedefeta - her laver vi saftige laksebøffer ovnen og serverer dem med søde bagte rødbeder til.

Ovnbagt laks med rødbeder til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 store rødbeder skåret i tynde skiver
  • 4 laksebøffer
  • havsalt og peber
  • 1 citron, saften heraf
  • 2 bundter brøndkarse, groft hakket
  • 30 g gedefeta, smuldret

Sådan laver du ovnbagt laks med rødbeder

  1. 1. Tag et ildfast fad, og kom lidt olivenolie i bunden. Læg dernæst de skivede rødbeder i bunden.
  2. 2. Oven på rødbederne lægges laksebøfferne. Krydr det hele med havsalt og peber, lidt olivenolie og citronsaft.
  3. 3. Kommes i varm ovn på 180 grader i 20-25 min. Tag derefter fadet ud og du krydr med brøndkarse og gedefeta.

Vidste du...

Fisk er ikke nær så syredannende som andet kød, og samtidig er der så mange næringsmæssige fordele ved at spise fisk, som eksempelvis de fine fedtsyrer og mineraler.

De resterende ingredienser er alle basedannende. Selvom citronen indeholder frugtsyre, virker den basedannende inde i din krop. Dog er der lavet undersøgelser på konventionelt dyrkede citroner, som virker syredannende pga. det høje indhold af sprøjtegifte – derfor: Køb altid økologiske citroner.