Opskrift på panang andespyd

Panang andespyd med ris og sprød sur-sød salat

Nem aftensmad, der er både spicy og sprød. Her får du opskriften på Panang andespyd med ris og en sprød asiatisk salat til.

Panang andespyd til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • Dressing:
  • 2 dl eddike
  • 75 g sukker
  • 1 stjerne anis
  • Grønsager:
  • 2 tomater uden kerner i små tern
  • 2 gulerødder i små tern
  • 1 agurk uden kerner i små tern
  • And:
  • 2 stk. andebryst
  • 8 træspyd
  • 200 g panko rasp
  • 2 spsk jordnøddeolie (kan erstattes med vindruekerneolie)
  • Til servering:
  • Kogte ris

Sådan laver du panang andespyd

  1. 1. Kom alle ingredienserne til dressingen i en gryde, kog den op, og lad den koge i 3 minutter, mens der piskes.
  2. 2. Tag dressingen af varmen, køl helt ned, og vend derefter grønsagerne i. Lad salaten trække mindst 10 minutter – gerne længere – før den serveres.
  3. 3. Skær kødet ud i stykker af 2 cm tykkelse, bank dem lidt flade, og sæt dem på træspyd. Vend spyddene godt rundt i raspen, og steg dem i jordnødde-olie 2-3 minutter på hver side.
  4. 4. Server spyddene med panang and rygende varme med ris og sur-sød salat.

TIP

Panko rasp kan købes i asiatiske supermarkeder, man kan godt bruge almindelig rasp, men det giver slet ikke den samme smag.