Pasta med gorgonzolasauce og ristede nødder

Hvis du elsker gorgonzola og valnødder, vil du elske denne pastaret

Cremet og ostet med crunch fra valnødder og sødme fra pærer, der går helt perfekt med den fyldige smag af gorgonzola. Få her opskriften på en nem og hurtig vegetarisk pasta med gorgonzolasauce og nødder.

4 portioner

Ingredienser

Pasta med gorgonzola, pære og valnødder

  • 400 g pasta – her er brugt typen casarecce
  • salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 faste pærer
  • 50 g valnødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g gorgonzola
  • 1 dl kaffefløde
  • sort peber

Sådan laver du pastaretten

  1. Kog pastaen al dente i letsaltet vand. Hak imens hvidløg fint, og skær pærerne i tynde både. Hak valdnødderne groft.
  2. Varm olivenolien i en pande, og kom hvidløg i. Steg i et halvt minut, og tilsæt så gorgonzola og kaffefløde. Lad gorgonzolaen smelte ud i fløden til en tyk sauce.
  3. Tilsæt pære og valnødder, og smag til med sort peber og lidt salt.
  4. Gem 1 dl af kogevandet og sigt resten fra. Vend pastaen sammen med saucen, og spæd op med kogevandet. Så er retten klar herefter!