Peberrodssild med æble

Peberrodssild med æble

Intet frokostbord uden sild. Her i en variant med peberrod og æble.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Trækketid: et døgn
  • 500 g marinerede hvide sild (god kvalitet, drænet vægt)
  • 1 stk. peberrod (ca. 100 g fintrevet)
  • 2 æbler (gerne lidt syrlige)
  • 250 g cremefraiche 18%
  • salt
  • 1 citron
  • Tyttebærkompot:
  • 200 g tyttebær (evt. fra frost)
  • 3 spsk sukker
  • lidt fintrevet citronskal
  • salt
  • Tilbehør: 2 æbler, høvlet peberrod, dild og smørristet rugbrød

  1. Skræl 2 æbler, skær kernehuset fra og blend æblerne med cremefraichen.
  2. Bland med peberrod og smag dressingen til med salt og citronsaft.
  3. Vend sildene i og lad det hele stå ca. 1 døgn før servering.
  4. Tyttebærkompot: Skyl tyttebærrene. Vend med sukker, citronskal og lidt salt. Lad det hele stå ved stuetemperatur i 1 døgn, til der dannes saft.
  5. Sigt saften fra og kog den til en tynd, sirupsagtig konsistens. Hæld den over bærrene og køl af.
  6. Ristede æbler: Skær æblerne i pæne både. Rist dem kort på en varm pande, uden fedtstof, så de bliver godt mørke, men stadig har bid indeni.
  7. Skræl det resterende af peberroden og skrab det i tynde spåner kort før servering.
  8. Anretning: „Tegn“ med dressingen en tynd streg over tallerkenen (brug f.eks. en madpose med et hul i hjørnet).
  9. Rul silden og stil den lodret. Fordel 3 æblebåde på tallerkenen.
  10. Kom tyttebærkompotten på toppen af silden. Drys med peberrod og dild. Server med smørristet rugbrød.