Pecan Pie
Dejlig sød tærte, som smager skønt!
PECAN PIE
(1 tærte, ca. 8-10 pers.)
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
150 g hvedemel
50 g flormelis
½ tsk. vaniljesukker
80 g smør
1 æggeblomme
evt. lidt vand
Fyld:
100 g brun farin eller muscovadosukker
150 g sirup
50 g smør
3 æg
200 g pecannødder
½ tsk. salt
flødeskum eller vaniljeis
1. Kom hvedemel i en skål sammen med sigtet flormelis og vaniljesukker. Smuldr smørret heri, og saml dejen hurtigt med æggeblommen – og evt. lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time, før den rulles ud.
2. Tænd ovnen på 175 grader. Kom farin, sirup og smør i en gryde, og smelt det sammen. Tag gryden af varmen.
3. Rør æg, nødder og salt i fyldet.
4. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir, så den passer i størrelsen til en tærteform – eller en springform. Fordel dejen i den smurte form, og skær overskydende kanter af.
5. Hæld fyldet i tærten, og bag kagen i ca. 25 min. Dæk evt. med stanniol de sidste 5 min. Afkøl tærten, før den serveres med flødeskum eller vaniljeis.
► SE OGSÅ: Klassisk rabarbertærte med fletlåg
► SE OGSÅ: Skøn blåbærtærte
► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel