Pizza med svampe, pancetta og ost
Svampe smager vidunderligt på en pizza! Udover svampe er denne pizza toppet med pancetta og ost, der smager skønt sammen.
4 personer
Ingredienser
- 20 g gær
- 3 dl lunket vand
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 400 g italiensk pizzamel (tipo 00)
Fyld:
- 200 g cremefraiche 18%
- 100 g revet parmesan
- 2 æggeblommer
- 200 g pancetta eller bacon
- 500 g svampe, f.eks. bøgehatte, brune champignon og kantareller
- olie til stegning
- 250 g frisk mozzarella
- 1/2 bundt frisk oregano
- salt og peber
Sådan gør du:
- Smuldr gæren i lunket vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt sammen til en smidig og elastisk dej. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, slå dejen ned, og form den til fire boller.
- Bland cremefraiche med revet parmesan, æggeblommer, salt og peber. Steg pancetta på en tør pande, til den næsten er sprød. Sæt den til side.
- Rens svampene, og skær dem i en passende størrelse. Varm lidt olie på panden, og sautér svampene, til de tager farve. Krydr med salt og peber.
- Sæt en pizzasten eller en bageplade i ovnen, og varm den op til den højeste temperatur.
- Rul pizzaerne ud på bagepapir, og smør cremefraicheblandingen på. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den på pizzaerne sammen med svampe og pancetta.
- Bag pizzaerne en efter en i cirka 10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Drys med salt og peber, og pynt dem med oregano.