Pizza med svampe, pancetta og ost

Pizza med svampe, pancetta og ost

Svampe smager vidunderligt på en pizza! Udover svampe er denne pizza toppet med pancetta og ost, der smager skønt sammen.

4 personer

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl lunket vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g italiensk pizzamel (tipo 00)

Fyld:

  • 200 g cremefraiche 18%
  • 100 g revet parmesan
  • 2 æggeblommer
  • 200 g pancetta eller bacon
  • 500 g svampe, f.eks. bøgehatte, brune champignon og kantareller
  • olie til stegning
  • 250 g frisk mozzarella
  • 1/2 bundt frisk oregano
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i lunket vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør melet i lidt ad gangen, og ælt sammen til en smidig og elastisk dej. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, slå dejen ned, og form den til fire boller.
  2. Bland cremefraiche med revet parmesan, æggeblommer, salt og peber. Steg pancetta på en tør pande, til den næsten er sprød. Sæt den til side.
  3. Rens svampene, og skær dem i en passende størrelse. Varm lidt olie på panden, og sautér svampene, til de tager farve. Krydr med salt og peber.
  4. Sæt en pizzasten eller en bageplade i ovnen, og varm den op til den højeste temperatur.
  5. Rul pizzaerne ud på bagepapir, og smør cremefraicheblandingen på. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den på pizzaerne sammen med svampe og pancetta.
  6. Bag pizzaerne en efter en i cirka 10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Drys med salt og peber, og pynt dem med oregano.