Pizza på grill med squash, blomkål og gedeost
Prøv noget nyt og put pizzaen på grillen. Se her, hvordan du laver pizza på grill:
4 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- Pizza på grill med squash, blomkål og gedeost
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 2 tsk. salt
- 200 g fuldkornsdurummel
- ca. 150 g italiensk hvedemel tipo ’00’
- Fyld:
- 2 kugler hel mozzarella
- 4 kartofler
- ½ squash
- ½ blomkål
- 100 g gedeost
- 4 kviste frisk rosmarin eller timian
- salt og peber
Sådan laver du pizza på grill
- 1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig, og stil den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- 2. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.
- 3. Tænd op i grillen, og lad en bagesten blive på risten. Alternativt tændes op i
- ovnen på 225 grader.
- 4. Skær mozzarella i skiver. Skær kartofler, squash og blomkål i tynde skiver.
- 5. Pensl pizzabundene med olivenolie, og top med mozzarella, kartofler, squash og blomkål. Smuldr gedeost over, og drys med hakket rosmarin. Krydr med salt og peber.
- 6. Bag pizzaerne en ad gangen på bagestenen, til de er sprøde.