Rabarber-jordbær-islagkage
Søde jordbær og syrlige rabarber er et klassisk match. Her forenet i en skøn islagkage.
Ingredienser
- Rabarberkompot:
- 1 vaniljestang
- 200 g rabarber
- 100 g rørsukker
- 1 dl vand
- Jordbærpure:
- 100 g jordbær
- 2 spsk flormelis
- lidt appelsinsaft
- Islagkage:
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 80 g flormelis
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 5 dl piskefløde
- 150 g mørk chokolade
- jordbær og mynte til pynt
Sådan gør du
- Rabarberkompot: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem kornene til isen, og brug vaniljestangen til rabarberkompotten.
- Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljestang. Bring det til kogepunktet og lad det simre til kompot-konsistens er opnået.
- Afkøl kompotten.
- Jordbærpure: Nip stilken af jordbærrene, og blend sammen med flormelis og appelsinsaft til pure.
- Islagkage: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det er hvidt og luftigt – det tager 4-5 minutter. Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen.
- Tag halvdelen af iscremen, og rør det afkølede rabarberkompot og 5 spsk jordbærpure, og vend i iscremen. Fyld rabarber-jordbær-isen i en springform evt. beklædt med husholdningsfilm, og fordel isen ovenpå. Frys i 4-6 timer, til den er gennemfrossen.
- Smelt mørk chokolade i en skål over vandbad. Overtræk isen med mørk chokolade, og sæt det i fryseren igen.
- Tag isen ud af fryseren 30 min før servering, og sæt det i køleskabet, så den har cremet konsistens, når den skal serveres.
- Pynt med friske jordbær og mynte .