Ribeye med nem bernaisedip
Her spiller kødet hovedrollen, for proteinerne skal give din forbrænding et solidt skub.
4
Ingredienser
- 4 ribeyesteaks
- 1 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 125 g smør
- 5 bægre pasteuriserede æggeblommer
- ½ citron, saften heraf
- 1 spsk hvidvinseddike eller estragon eddike
- 1 stort bundt frisk estragon, grofthakket
- salt og peber.
- Tilbehør:
- salat, f.eks. af babyleafs, pekannødder, peberfrugt og sukkerærter
Sådan gør du
- 1. Drys kødet med salt og peber, og steg kødet i 2-3 min på hver side i olivenolie og smør.
- 2. Skær smørret i grove tern. Smelt det i en gryde ved svag varme – det må ikke blive brunt.
- 3. Kom æggeblommerne i en blender.
- 4. Kom citronsaft og eddike i.
- 5. Tilsæt det smeltede smør i en tynd stråle, mens blenderen kører. Blend i ca. 2 min.
- 6. Kom dippen i en skål, rør hakket estragon i og smag til med salt og peber.
- 7. Lav salaten, og spis den til bøffen og bernaisedippen.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Franske hakkebøffer