Ribeye

Ribeye med nem bernaisedip

Her spiller kødet hovedrollen, for proteinerne skal give din forbrænding et solidt skub.

4

Ingredienser

  • 4 ribeyesteaks
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 125 g smør
  • 5 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 spsk hvidvinseddike eller estragon eddike
  • 1 stort bundt frisk estragon, grofthakket
  • salt og peber.
  • Tilbehør:
  • salat, f.eks. af babyleafs, pekannødder, peberfrugt og sukkerærter

Sådan gør du

  1. 1. Drys kødet med salt og peber, og steg kødet i 2-3 min på hver side i olivenolie og smør.
  2. 2. Skær smørret i grove tern. Smelt det i en gryde ved svag varme – det må ikke blive brunt.
  3. 3. Kom æggeblommerne i en blender.
  4. 4. Kom citronsaft og eddike i.
  5. 5. Tilsæt det smeltede smør i en tynd stråle, mens blenderen kører. Blend i ca. 2 min.
  6. 6. Kom dippen i en skål, rør hakket estragon i og smag til med salt og peber.
  7. 7. Lav salaten, og spis den til bøffen og bernaisedippen.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Franske hakkebøffer