Opskrift på risotto

Risotto med ærter, timian & pancetta

Skøn risotto med pancetta, ærter & porrer.

Risotto til 4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 3 fed fint-hakkede hvidløg
  • 25 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 350 g risottoris
  • ca. 1,2 liter kogende hønsebouillon
  • 125 g fine frosne, optøede ærter
  • 1-2 snittede porrer eller 2 bdt. snittede forårsløg
  • frisk timian
  • salt, friskkværnet peber
  • Servering:
  • 35 g høvlet parmesanost
  • 8 tynde skiver ristet pancetta

Sådan laver du risotto

  1. Sauter løg og hvidløg i en stor sauterepande i smør og olie, til løgene er bløde. Kom risene i, og rør omhyggeligt, så alle korn fedtes godt ind.
  2. Spæd med den varme bouillon lidt efter lidt, og lad bouillonen koge med frisk timian.
  3. Lad risottoen snurre yderligere nogle minutter, og smag til med salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
  4. Server risottoen i varme tallerkener med ost og pancetta på toppen.