Ristede kastanjer: Sådan gør du
Friske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise - nyd kastanierne på den enkle måde med smør. Kastanjer smager skønt med koldt smør, når de er friskristede og lune. Man kan også bruge dem i desserter eller som fyld i fjerkræ og vildt sammen med andre grønsager, f.eks. kål. Se her, hvordan du rister kastanjer:
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Bagetid: 40 min.
- Ikke fryse-egnet
- 500 g friske kastanjer
- 250 g groft salt
- Tilbehør: smør
Sådan laver du ristede kastanjer:
- Skær et kryds i toppen af hver kastanje og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad foret med bagepapir og med et tykt lag groft salt.
- Giv dem 30-40 min. i en 200 grader varm ovn. Server med koldt smør.
Gode tips til spisekastajner
- Friske kastanjer skal både gøres fri for den hårde brune skal og den papiragtige frøskal.
- Man kan enten skære skrællen af med en skarp kniv, eller man kan skære et kryds i kastanjerne og riste dem møre i ovnen eller på panden og derefter fjerne skallerne.
- Endelig kan man give kastanjerne et opkog og derefter pille dem, mens de endnu er varme.
- Kastanjer er i sæson fra september til april og importeres typisk fra Frankrig, Spanien og Italien.
- Der vokser også spisekastanjer i Danmark, men de modnes dårligt.