Skøn grøn junkfood: Røget bulgurburger
Skøn og snasket burger - på den grønne måde. Her får du opskriften på en lækker vegetarburger.
4-5 stk.
Total:15 minutter
Ingredienser
- 1 dl bulgur
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 dl kogte sorte bønner
- 1 dl valnødder
- 1 tsk. røget paprika
- ½ tsk. salt
- chilipulver efter smag
- olie til stegning
- Dressing:
- 1 dl creme fraiche
- 3 spsk. sød chilisovs
- Derudover skal du bruge:
- Burgerboller
- Salat, agurk, tomat, løg og hvad du ellers vil have af fyld i din burger
- Ost i skiver
Sådan laver du vegetarburger
- Kog bulguren efter anvisningerne på pakken. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie, til løgene er blevet bløde.
- Kom bulgur, løg, sorte bønner, nødder og krydderier i en foodprocessor, og kør det sammen til en masse. Kør ikke for længe, da der stadig skal være bid i.
- Form bøffer, og steg dem ved lav varme i en smule olie, til de har fået en fin farve, 2-3 minutter på hver side. Undgå at røre for meget ved bøfferne, mens de tilberedes, så hænger de bedre sammen.
- Server burgerbøfferne med brød, ost og salat samt en dressing lavet afcreme fraiche og sød chilisovs.
PRØV OGSÅ:Lækker veggieburger: Græskarburger