Rugkernebrød med abrikos og mandler
Groft og knasende fuld af nødder, kerner og smag.
1 brød
Ingredienser
- 60 g knækkede rugkerner
- 1 dl hørfrø
- 2 dl kogende vand
- 75 g cashewnødder
- 100 g tørrede abrikoser
- 4,5 dl vand
- ¾ pakke gær
- 4 spsk rapsolie
- 1 dl skyr
- 10 g salt
- 100 g mandelmel
- 500 g rugmel
- 1 stor silikoneform
Sådan gør du
- 1/ Stil rugkerner og hørfrø i blød i det kogende vand i 15 minutter.
- 2/ Hak cashewnødderne, og snit abrikoserne i strimler.
- 3/ Rør gæren helt ud i vandet, og tilsæt olie, skyr, salt, mandelmel og rugmel.
- 4/ Hæld vandet fra rugkerner og hørfrø, og tilsæt dem til dejen. Rør dejen godt i igennem.
- 5/ Fordel dejen i formen, og glat den ud med en våd hånd. Prik med en gaffel i overfladen, og stil den til hævning i rugbrødsformen i ca. 3 timer.
- 6/ Bag rugbrødet midt i ovnen ved 200 grader i først 1 time, dæk så brødet med stanniol, og lad det bage 1 time mere.
- 7/ Når brødet er færdigt, pakkes det ind i et vådt viskestykke med et tørt håndklæde omkring. Stil det på køl eller til side til dagen efter. På den måde bevarer det sin saftighed og er nemt at skære ud.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Brødkrans med oliven