Salat med baby-broccoli, bagte tomater, kylling og parmesan
4
Ingredienser
- 300 g små, smagfulde tomater
- 2 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- salt
- 2 kyllingebryster med skind
- 4 kviste rosmarin
- 4 fed hvidløg
- ca. 1 kg baby-broccoli (broccolini)
- 100 g parmesan
- Dresssing:
- ca. 2 spsk olivenolie
- havsalt og peber
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk honning
- 2 spsk hvidvinseddike
- ca. 1 dl olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, og læg tomaterne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Dryp med eddike og olie, og drys med sukker og salt. Bag tomaterne i ca. 20 min, til de er bløde, men ikke smattede. Tag dem ud, og lad dem køle til stuetemperatur.
- Hak rosmarin og hvidløgsfed, og stik det ind under skindet på kyllingebrysterne. Drys med salt og peber, og pensl med olivenolie. Steg kyllingen med skindsiden nedad på en varm pande. Vend efter 3 min, og steg kødet færdigt på den anden side. Lad kødet køle af.
- Bland dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Bring en stor gryde vand med en spsk salt i kog, når det bulderkoger kommes broccolien i og koger i et minut, hvorefter de skylles med koldt vand. Så bevarer de deres bid og en let sprødhed. Anret broccolien, dernæst tomater, og riv eller skær kyllingen fra hinanden. Hæld dressingen over, det er ikke det hele, som bruges, resten kan holde sig køleskabet i 2-3 uger. Skær parmesanen i tynde skiver og fordel ovenpå salaten. Skal salaten med på stranden, i skoven eller andet, så tag både dressing og parmesan med i hver sin lille beholder eller syltetøjsglas, og hæld over salaten inden den skal spises.
PRØV OGSÅ: Crostini medkrabbe, tomat og koriander