Sense dessert: Chokolademousse
Her får du opskriften på en lækker chokolademousse, som du kan tage med i din sense-kostplan. Bestemt ikke hver dag, men lidt dessert skal der være plads til.
2 personer
Ingredienser
- 50 g mørk chokolade 70 %
- 1 bæger æggeblomme
- 1 spsk. sukker
- 20 g piskefløde 38 %
- 1 bæger æggehvide
Sådan laver du chokolademousse
- 1. Smelt chokoladen og afkøl den let.
- 2. Pisk æggeblomme og sukker godt, til det er lysegult og skummende.
- 3. Vend chokolade og pisket fløde i æggemassen.
- 4. Pisk æggehviden helt stiv i en ren skål. Piskeriset skal være helt rent, ellers stivner den ikke.
- 5. Vend den piskede hvide i chokolademassen ad to omgange.
- 6. Fordel moussen i to portionsglas.
- 7. Desserten skal stå på køl i 2 timer før servering.
- SE MERE: Sense frokost: Tortilla med røget laks
- DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
- Et portionsglas med halvdelen af portionen. Mænd må spise en lidt større portion chokolademousse
- FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN Retten fylder cirka en halv spisekasse. Du kan derfor kombinere med et måltid, som fylder cirka en halv spisekasse, eller spare en halv spisekasse i løbet af dagen. På den måde spiser du maksimalt tre spisekasser i løbet af en dag.
PRØV OGSÅ:Sense morgenmad: Ostemad og proteinskyr