Shepherds Pie - en klassiker fra det irske køkken
Shepherds Pie er en vaskeægte klassiker fra det irske køkken. Her får du opskriften på den lækre kødret med kartoffelmoslåg.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stege/koge/bagetid: 40 min.
- 300 g hakket okse eller lammekød
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 375 g frossen grønsagsblanding
- 2 spsk mel
- 2 dl bouillon eller vand
- 2 spsk konc. tomatpuré
- Worcestershiresauce
- Salt & peber
- 400 g kartofler til mos
- 1 dl mælk og 15 g smør
- salt og peber
Sådan laver du shepherds pie
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Brun kødet på en pande med olie og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Steg under omrøring og tilsæt grønsager. Rør melet i og tilsæt bouillon og tomatpuré. Lad retten simre 15 min. og smag til med Worcestershiresauce, salt og peber.
- Kog store kartoffeltern helt møre i letsaltet vand – ca. 15 min.
- Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en stamper. Tilsæt varm mælk og smør og
- Smag til med salt og peber. Læg kødretten i et ovnfast fad og fordel mosen over.
- Sæt fadet i ovnen 15-20 min., til overfladen er gylden.