Sildesalat med bladselleri

Sildesalat med bladselleri

Intet frokostbord uden sild. Her er en opskrift på sildesalat med bladselleri.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Trækketid: et par timer
  • 150 g gammeldags modnede marinerede hvide sild (f.eks. islandske sildefileter fra Lykkeberg, drænet vægt)
  • 50 g syltede rødbeder (afdryppede)
  • 50 g syltede agurker (afdryppede)
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • 1 dl mayonnaise (gerne hjemmerørt)
  • 1-2 stængler bladselleri (i små tern)
  • Drys:
  • bladselleriblade og evt. hakket
  • hårdkogt æg
  • Tilbehør:
  • godt groft rugbrød

  1. Bland stykker af sild med tern af syltede rødbeder og syltede agurker, syrnet fløde, mayonnaise og bladselleri.
  2. Lad sildesalaten trække nogle timer inden servering.
  3. Drys med bladselleriblade og evt. hakket hårdkogt æg.