Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
Fantastisk lækker og anderledes lagkage, som gør lykke på det store kagebord.
Ingredienser
- Her skal bruges 1 springform på 24 cm, giver ca. 12 stykker kage.
- Bunde
- smør til at smøre formen
- 1 spsk kakao
- 150 g smuldret rugbrød uden kerner, f.eks. sønderjysk rugbrød
- 75 g hasselnøddeflager fra Dr. Oetker
- 3 spsk usødet kakaopulver, gerne fra Valrhona
- 5 æg L
- 200 g lys muscovadosukker eller mørkt rørsukker
- Fyld
- 5 dl piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk vanilje fra vaniljekværn
- 1 glas god solbærsyltetøj, evt. tilsat et par skefulde kogende vand hvis syltetøjet er meget tykt
- 1 spsk romessens
- 50 g mørk chokolade
Sådan gør du:
- 1. TÆND ovnen på 170 grader og smør springformen med fedtstof. Drys 1 spsk kakao rundt i formen. Hak rugbrød og hasselnødder i en foodprocessor, alternativt smuldres rugbrødet med fingrene så fint som muligt, og hasselnøddeflagerne hakkes fint.
- 2. Pisk æg og sukker med elpisker eller tilsvarende i ca. 5 min. til blandingen er tyk, lys og skummende. Vend derefter kakao, rugbrød og nødder i æggesnapsen. Bag rugbrødkagebunden i ca. 30-35 min. midt i ovnen, tjek med en strikkepind eller lignende om bunden er gennembagt.
- 3. Når den er færdig tages den ud af ovnen og køler helt af, før den deles lige igennem i to lige tykke bunde.
- 4. PISK fløde med flormelis og vanilje til en blød, men fast flødeskum. Smør den nederste bund med halvdelen af solbærsyltetøjet og smør halvdelen af vaniljeskummet ovenpå. Placer den øverste bund over og fordel forsigtigt resten af syltetøjet ovenpå.
- 5. Bundene er lidt skrøbelige, men fortvivl ikke hvis de går en smule i stykker, det ses ikke når vaniljeskummet kommer på toppen. Fordel resten af vaniljeskummet på toppen og riv den mørke chokolade ovenpå.
- 6. SERVER med det samme eller sæt kagen et køligt inden den skal serveres.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/
PRØV OGSÅ: Kokosmakroner med lime og chokolade