Solbærtrifli med hvid chokolade

Skøn solbærtrifli med hvid chokolade

Nem og lækker sommerdessert med friske solbær. Forkæl venner og familie med en skøn trifli med solbær, vaniljecreme og makroner. Du kan udskifte halvdelen afsolbærrene med hindbær, det smager også skønt.

Solbærtrifli med hvid chokolade til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 400 g solbær
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker
  • Creme:
  • 1 æg
  • 1½ dl sødmælk
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. sukker
  • korn af ½ stang vanilje
  • 75 g hvid chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • Desuden:
  • 12 makroner
  • 1 dl Grand Marnier eller friskpresset appelsinsaft
  • Pynt: flødeskum

Sådan laver du solbærtrifli med hvid chokolade

  1. 1. Kog ribbede solbær op i en gryde med vand og sukker. Lad det småkoge ca. 5 min. under låg. Afkøl kompotten.
  2. 2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Lad det småboble ca. 1 min., mens der hele tiden røres. Tag gryden fra varmen, og rør finthakket hvid chokolade i, til det er smeltet. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  3. 3. Fordel knuste makroner i glas. Hæld Grand Marnier over. Kom kompot og creme over. Pynt med flødeskum.