Solbærcupcakes

Solbærcupcakes

Cupcakes med solbær er sommerlige, gode til farten og nemme at lave.

12-16 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 15-20 min.
  • Syltede solbær:
  • 200 g solbær
  • 125 g sukker
  • 2-3 solbærblade
  • 1 dl vand
  • Dej:
  • 125 g smør
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fintrevet citronskal

  1. Rens solbærrene for stilke, og klip blomsterne af.
  2. Smelt sukker i en gryde. Tilsæt bærrene med solbærblade og vand. Kog i 10 min. ved svag varme.
  3. Lad solbærsyltetøjet køle af med bladene. Fjern bladene. Hvis nogle af bærrene er umodne, bliver konsistensen tykkere.
  4. Dej til cupcakes:
  5. Smelt smør og vand, og tilsæt citronsaft.
  6. Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  7. Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggemassen med en skraber. Rør gradvist smørblandingen i sammen med fintrevet citronskal.
  8. Fyld dejen ¾ op i 12-15 cupcake- eller muffinforme. Bag dem i ca. 7 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
  9. Kom en skefuld syltede solbær i midten af hver kage, før dejen er stivnet. Bag kagerne videre i 5-10 min. afhængig af størrelse.
  10. Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte. Lad kagerne køle af på bagerist.