Sommerpizza med kartofler, gedeost og radiser
Det er ikke alle der er så vilde med en tung pizza med masser af tomat, kød og ost på toppen - her får du opskriften på en 'lettere' og mere sommerlig pizza med kartofler, radiser, rucola, pesto og gedeost på toppen.
SOMMERPIZZA MED KARTOFLER, GEDEOST OG RADISER
Tid: ca. 30 min. plus tid til hævning
(4 pizzaer / 4 pers.)
3 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
100 g groft speltmel
250 g italiensk durummel
ca. 150 g hvedemel
Fyld:
250 g hel mozzarella
2 bagekartofler
1 rødløg
lidt olivenolie
4 kviste frisk rosmarin
200 g gedeost
salt og peber
2 spsk. basilikumspesto
1 bundt radiser
1 håndfuld rucola
1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, speltmel og durummel. Ælt til sidst hvedemel i dejen, og ælt dejen glat og smidig. Er den for klistret tilsættes lidt mere durummel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
2. Skær mozzarella i skiver. Skræl kartoflerne, og skær i tynde skiver. Skær løget i tynde både.
3. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en rund pizza. Læg dem hver på et stykke bagepapir. Dryp lidt olie på bundene. Top efterfølgende med mozzarella, taglagte kartofler, løg, hakket rosmarin og smuldret gedeost. Krydr med salt og peber.
4. Bag pizzaerne ved 250 grader varmluft i ca. 8 min., til de er sprøde. Dryp pesto over de varme pizzaer, og server med finthakkede radiser og rucola.
TIP
5 fantastiske opskrifter på pizza & den perfekte pizzadej
-
Den bedste pizzadej
-
Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie
-
Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
-
Klassisk pizza med friske tomater, mozarella og basilikumolie
-
Pizza med løg, svampe, blåskimmelost og sorte oliven
-
Sød pizza med mascarpone, ferskner, hindbær og hvid chokolade
Bag din pizza på en bagesten enten på grill eller i ovnen for fuld varme, så får du den sprødeste bund.