Spicy tun & asparges
Fisk på en lækker måde.
4
Ingredienser
- 4 tunbøffer a ca. 125-150 g
- 4 tsk ristet sesamolie, alternativt ekstra jomfruolivenolie
- himalayasalt
- 4 små bdt. grønne asparges
- 4 fed hvidløg
- 30-40 g ingefær, skrællet vægt
- 2 små stærke thaichili
- 4 citrongræsstængler
- 2 store håndfuld koriander
- 2 spsk saltede mandler
- 2 spsk ristet sesamolie
- 2 tsk honning
- 4 tsk fishsauce
- 3 spsk tamari, alternativt sojasauce
- Sådan gør du: Smør tunbøfferne godt med sesamolie, og drys dem med lidt salt. Vent med at grille dem, til aspargesene er næsten færdige.
- Grill dem på en varm grillpande eller udendørs grill i 1-2 minutter på hver side, alt efter hvor tykke bøfferne er. De skal forblive røde og rå i midten. Skyl aspargesene, og bræk de træede ender af.
- Finthak hvidløg og skrællet ingefær. Udkern chilien, og finthak også den. Skær den nederste tykke ende (2 mm) af citrongræsstænglen, og finthak de nederste 3 cm (den tykke del). Kasser resten.
- Skyl og slyng koriander, og grofthak den. Grofthak også mandlerne.
- Svits aspargesene ved høj varme i olien i 2-3 minutter. Fordel dem på tallerkener, og svits derefter hvidløg, ingefær, chili og citrongræs i den tilbageblevne olie.
- Efter et par minutter tilsætter du honning, fishsauce og tamari. Hæld blandingen over de grønne asparges, anret med tun, og drys med koriander og mandler.
- Tip! Uden for aspargessæsonen kan du sagtens bruge grønne bønner eller broccoliskud.