Sprød salat med kylling og mango
Perfekt til den lette aftensmad. Kog evt. 200 g fuldkorns-eller almindelige nudler, og vend dem i salaten.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- Peanutsauce:
- 2 hvidløgsfed
- 1 stort eller 2 små skalotteløg
- ca 1 spsk citrongræs, meget finthakket
- 150 g usaltede peanuts, grofthakket
- 2 spsk peanutbutter uden sukker
- 2 dl vand
- 1,5 dl kokosmælk
- 2 spsk muscovadosukker, alternativt brun farin
- saft fra 1 lime
- 2 spsk soja
- Salat:
- 2 store kyllingebryster, gerne med skind
- 1 spsk karry
- 3-4 små hjertesalathoveder eller et stort romaine-salathoved
- 1 bakke sukkerærter, skyllet
- 1 stor moden, men fast mango
- 1 bakke bønnespirer, skyllet
- 1 halv gul eller grøn peberfrugt
- Ca. 50-75 g grofthakkede ristede, saltede peanuts.
Sådan laver du kyllingesalat:
- Lav peanutsaucen: Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter dem i en pande med lidt olie til de begynder at blive blanke, ej brune. Tilsæt citrongræs og de grofthakkede peanuts, og lad det svitse med et par min. Tilsæt vand, kokosmælk, sukker, soja og limesaft og lad det hele simre på panden til blandingen er nogenlunde ensartet. Blend saucen til den er cremet. Smag den til med salt og evt. lidt mere sukker. Hvis du synes saucen er for tyk, kan du løsne den lidt med en smule mere vand. Sæt saucen til side.
- Pensl kyllingebrysterne med lidt olie og drys med karry og salt, steg dem ca. 6-8 min på hver side. Bræk salaten i mindre stykker og snit peberfrugt og sukkerærter på langs i tynde stykker. Skræl mangoen og skær den på langs i tynde skiver. Bland salaten med salaten i bunden, de forskellige grøntsager, spirerne og mangoen. Skær kyllingebrystet i og top med generøse peanutsauce.
- Prøv også squashsalat med friske ærter og mynte