Stegt andebryst med rødkål og brunede kartofler
Et sikkert hit juleaften.
(2 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 5 min.
- Stegetid: 20-25 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 stk. berberi-andebryst
- salt og peber
- 2 dl bouillon
- Rødkål:
- 1 rødt æble
- 2 dl rødkål
- Brunede kartofler:
- 300 g små, kogte kartofler
- 5 spsk sukker
- 3 spsk smør
- Stegt andebryst:
- Rids andebrystet på fedtsiden. Brun det med fedtsiden nedad på en tør pande. Læg det i et ovnfast fad og drys salt og peber på. Hæld væde i fadet. Steg det ved 200 grader i 20 min. Vædenkan hældes i en gryde, spædes med bouillon og jævnes til sovs.
- Rødkål:
- Skær 1 rødt æble i små terninger. Vend dem i 2 dl rødkål og varm blandingen i 5 min.
- Brunede kartofler:
- Skyl 300 g små, kogte og pillede kartofler under koldt vand. Lad dem dryppe af. Smelt 5 spsk sukker på en pande. Kom 3 spsk smør på og kom kartoflerne i den varme smør-sukker-blanding.Vend kartoflerne, til de bliver gyldne.