Sukkersaltet laks med spidskålssalat
Retten er supernem at lave, men du er nødt til at gøre klar mindst to dage i forvejen. Laksen kan holde sig i cirka 3-4 dage, når den er sukkersaltet, Husk at vælge en god laks (vild eller øko).
4
Ingredienser
- 500 g laks på skind
- 50 g salt
- 25 g sukker
- 2 tsk tørret dild
- Spidskålssalat:
- 175 g rygeost
- 2 spsk mælk
- salt og peber
- 1 lille spidskål
- lidt citronsaft
- lidt hakket purløg
- Agurkesalat:
- 1 bundt radiser
- 1 agurk
- lidt god olivenolie
- lidt citronsaft
- salt og peber
- Tilbehør: groft brød
Sådan gør du
- Laks - mindst 2 dage før brug: Tjek laksen for ben. Bland salt, sukker og dild og fordel det på laksen. Pak den tæt ind i film og en frysepose, eller læg den i en beholder med låg. Sæt den i køleskab i 2 dage.
- Spidskålssalat: Rør rygeost med mælk, salt og peber. Snit kålen fint, og vend den i dressingen. Smag til med citron. Drys med purløg inden servering.
- Agurkesalat: Snit radiser og agurk helt tyndt, gerne på en mandolin Vend begge dele med olivenolie, citron, salt og peber.
- Skær laksen i supertynde skiver, og server straks med salater og godt, groft brød.
PRØV OGSÅ:Lun salat med torskerogn
PRØV OGSÅ:Forårskylling
PRØV OGSÅ:Spicy gæstemad