Sund lørdagskylling
Vi har givet den klassiske lørdagskylling et sundt twist! Prøv den skønne opskrift på kylling stegt i appelsin, serveret med ovnbagte gulerødder. Få opskriften på den sunde udgave af den klassiske lørdagskylling her:
Næringsindhold
- Energi pr. person:375 Kcal
- Fedt:33 %
- Protein:39 %
- Kulhydrat:28 %
2 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 2 stk. kyllingebryst med skind
- 1 fed, knust hvidløg
- Salt og peber
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. olivenolie
- 2 små appelsinbåde
- Frisk rosmarin
- 600 g gulerødder
- ½ tsk. olivenolie til pensling
Sådan gør du
- Skær en tynd skive af hver af de lange sider på gulerødderne, så er de nemmere at få til at ligge lige. Skær derefter gulerødderne i skiver – uden af skære igennem.
- Pensl gulerødderne med olie, drys salt, peber og eventuelt lidt rosmarin på, sæt dem på en plade med bagepapir, og bag dem møre ved 200 grader varmluft i cirka 30 minutter.
- Gnid kyllingekødet med hvidløg, salt og peber samt honning, og steg det smukt, gyldent med appelsinstykkerne i cirka 5 minutter på hver side.
- Drys rundhåndet med rosmarin, og servér kyllingen sammen med de lækre gulerødder.