Sweet potato med harrisa-dip og forårsløg
Søde kartofler hører sig til ved en rigtig efterårsmiddag. Her får de søde kartofler et spicy modspil af harrissa-dippen.
4-6 personer
Ingredienser
- 600-700 g søde kartofler
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- salt og peber
- 3-4 forårsløg
- 200 g feta
- 1 potte brøndkarse
- ½-1 økologisk citron
- 2-3 dl græsk yoghurt
- 1½ tsk harrisa eller efter smag
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. Skræl de søde kartofler, og skær dem i både. Kom dem på bageplade med bagepapir.
- Krydr med salt og peber, og vend dem med rigeligt olivenolie. Bag dem gyldne og sprøde i ca. 35 minutter.
- Snit forårsløgene i tyn- de skiver på skrå, og smuldr eller del osten i små stykker.
- Pluk brøndkarsen, og riv skal af citronen, og pres saften.
- Rør græsk yoghurt med lidt citronsaft, harrisa og lidt salt.
- Anret sweet potato på et fad, og drys med forårsløg, citronskal, lidt citronsaft, brøndkarse og fetastykker.
- Server med harrisa-dip til.